Endülüs Turu (4Gece5Gün) Tur Programı

ENDÜLÜS'DE ZAMANA YOLCULUK

4 GECE 5 GÜN - Kültür ve Doğa Turu 
ODA & KAHVALTI  OTEL KONAKLAMALI
(4) AKŞAM YEMEĞİ DAHİL

ALGECİRAS (1) SEVİLLA (2) GRANADA (1)

Kalkış Yerleri: İstanbul Yeni Havalimanı hareket
PROGRAM
1 Gün: Malaga-Cebelitarık

Malaga’da yapacağımız panoramik bir şehir turu sonrası, Botanik Bahçelerini ve Malaga sahilini gezeceğiz. Yarım kalmış Malaga Katedrali, Endülüs’ün en eski Boğa Güreşi Meydanı Plaza de Toro, Endülüs döneminde yapılmış olan Alcazaba ve hemen Alcazaba`nın eteklerinde etkileyici Roma Tiyatrosu gezimizdeki sıradaki duraklar olacak. Kentin ilk kurucuları Fenikeliler, şehri bir balıkçılık kolonisi olarak inşa etmişler. Malaga`ya gelmişken bu 3000 yıllık geleneğin sürdürücüleri, sahildeki salaş balıkçı lokantalarını da ziyaret edeceğiz. Modern Malaga’nın şık sokaklarında alışveriş ve gezi için vereceğimiz bir serbest zamandan sonra sıradaki durağımız iki denizin kavuştuğu, Tarık Bin Ziyad`ın Iberia`nın fethi için sahillerine çıktığı Cebelitarık boğazı olacak. Burada muhteşem Tarık kayasını ve boğazın ucunda yer alan eski bir İslam kalesi Tarifa şehrini göreceğiz. Tarifa`da vereceğimiz serbest zamanın ardından ise konaklama için Algeciras`daki otelimize geçeceğiz.



2 Gün: Ronda-Sevilla

Sabah kahvaltı sonrası ilk olarak Ronda kentine geçeceğiz. Malaga kenti sınırlarında bulunan Ronda kasabası, popüler bir turizm merkezi. Kent Tajo Nehri’nin oluşturduğu bir boğazla ikiye ayrılmakta ve yaklaşık 100 m derinliğinde bir uçurumun etrafında kurulmuş. Daracık sokakları, beyaz badanalı evleri, tarihi köprüleri ile masallardan çıkmış bir kasaba görünümünde. Müslümanların İber Yarımadasındaki son kalelerinden olan, E. Hemingway’in “Çanlar Kimin İçin Çalıyor” isimli eseriyle de ölümsüzleşen ve İspanya İç Savaşı sırasında yaşananlarla tarihe geçen kasaba Roma, İslam ve Ortaçağ eserleri ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Ronda şehrindeki gezimiz sonrasında ise Endülüs’ün başkenti Sevilla sıradaki durağımız. Sevilla’da gezimize Plaza de Espana’nın da yer aldığı Maria Luisa Parkı ve Plaza America ile başlayacağız. İspanya İmparatorluğu`nun sömürgelere açılan kapısı Sevilla’da her köşede sömürgelerden elde edilen zenginliğin izlerini görmek mümkün. İçerisinde Cristof Colomb’un mezarı da yer alan, dünyanın en büyük üçüncü katedrali Sevilla Katedrali sıradaki durağımız. Katedralin hemen yanı başında ise Endülüs Emevi Devleti’nin hatırasını taşıyan, katedralin üzerine inşa edildiği camiden günümüze ulaşabilen son parça Hiralda Minaresi’ni göreceğiz. Ardından gerçekleştireceğimiz yürüyüş turumuzda Endülüs ve Hıristiyan ortak mirası mimarisi ile şekillenmiş Kastilya krallarının sarayı Alcazar ve keşiften 19.yy.a kadar Amerika kıtasına yapılan tüm deniz seferlerinin kayıtlarının tutulduğu Hint Arşivleri`nin arasından geçerek "eski" Sevilla olarak adlandırılan Santa Cruz mahallesinin eski dar sokaklarına ulaşacağız.Yürüyüşümüzün sonunda Sevilla Üniversitesinin merkez kampüsü olarak kullanılan, eski tütün fabrikası ve günümüzde deniz müzesi olan Torre del Oro yani Altın Kule’yi gördükten sonra sırada bir zamanların "Çingene mahallesi" Betis`in karşı yakasında vereceğimiz serbest zaman sonrasında ise otelimize döneceğiz.

 



3 Gün: Cordoba

Sabah kahvaltı sonrası Sevilla`dan hareket ile 2 saatlik bir yolculuk ile ulaşacağımız Roma İmparatorluğu döneminde bölgenin başkenti olan Cordoba’da da bizi ilk olarak Guadalquivir nehri karşılayacak. Tarihi Roma köprüsünün üzerinden yürüyüp, Roma kapısını geçerek kente giriş yapacağız. 2000 yıllık kentin, en görkemli yapısı, dünyanın en büyük camilerinden olan, 850 adet sütun üzerinde yükselen Kurtuba Ulu Camii’ni ziyaret edeceğiz. Kurtuba Camii’nin görkemine tanıklık ettikten sonra durağımız eski sokaklar. Yolumuz üzerinde Cordoba’nın çiçek sokakları, Endülüs mimarisinin tüm inceliğini yansıtan eski han ve Cordoba evleri var. Birbirinden güzel avlulardan geçerek tarihi şehir merkezinde vereceğimiz kısa bir serbest zamanın ardından, 2 saatlik bir yolculuk ile Granada`daki otelimize geçeceğiz.

 



4 Gün: Granada

Endülüs’ün incisi Granada denince ilk akla gelen kuşkusuz Elhamra Sarayı olur. Bizimde Granada’da ilk durağımız muhteşem bahçeleri ve inanılmaz güzellikteki süslemeleri ile Elhamra Sarayı. Uzun saray turumuz sırasında Beni Ahmer Krallığı’nın harikalarına tanıklık ederek, saray çıkışı San Nikolas Tepesi’nden göreceğimiz Granada ile kucaklaşacağız. Ardından eski Arap mahallesi olan Albacin’de, sokak sanatçılarının hoş ezgileri eşliğinde dik sokaklarında dolaşarak Morabütün Camii’ni görüp, şehrin ana caddesi Gran Via caddesine ve Isabel de Catholica meydanına ulaşacağız. Kısa bir kahve yada çay molası sonrası Granada Katedrali gidip ardından dileyen misafirlerimiz için bu güzel kentin çarşılarında serbest zaman veeceğiz. Granada’nın keyifli akşamlarından güzel anılarla ayrıldıktan sonra konaklama için otelimize geçeceğiz.



5 Gün: Malaga-İstanbul

Sabah Granada`daki otelimizden hareket ile 1,5 saatlik bir otobüs yolculuğu sonrası Malaga havaalanına ulaşacağız. Check-in işlemlerimizin ardından unutulmaz anılarla bir sonraki sefer tekrar buluşmak üzere İstanbul’a hareket ediyoruz.

 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Hava Yolları ile İstanbul – Malaga – İstanbul arası ekonomi sınıf uçak bileti ve bu bilete ilişkin havalimanı vergileri
  • Algeciras’da 1 gece konaklama ve kahvaltı
  • Sevilla’da 2 gece konaklama ve kahvaltı
  • Granada’da 1 gece konaklama ve kahvaltı
  • Programda belirtilen tüm transferler
  • Programda belirtilen tüm geziler
  • Geziler esnasında gerekli olan tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • 4 akşam yemeği
  • Türkçe rehberlik hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Öğlen Yemekleri
  • Vize ücreti
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar


Kalkış Yerleri
    Notlar

    * SATIŞ & REZERVASYON : Satışa açık tüm turlarımıza BizceTatil.com internet adresimizden online olarak yada ofisimizi 0212 587 22 00 numaralı hattından arayarak REZERVASYON Yapabilirsiniz. Tur ödemesi, sadece Kesin Harekete geçmiş turlar için talep edilmektedir. Bu nedenle Rezervasyon ve ödeme işlemini birlikte gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, Ofisimizden Turun kesin hareketli olup olmadığını sorgulamanızı rica ederiz.

    * İLETİŞİM : Ofisimiz hafta içi 09:00 - 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Mesai Saatleri dışında 0541 512 44 41 veya 0532 562 08 09 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz. 

     * KESİN HAREKET & KİŞİ SAYISI : Günübirlik Turlarımızda katılımcı sayısı en az 15 olmalıdır. Bu sayı üzerinde rezervasyon alan turlar Kesin harekete alınır. Ödeme sürecinde Turda yeter sayının altına düşülmesi halinde Acentemiz (en geç ) 1 gün kala turu iptal edebilir. 

     * TUR ARACI : Tur katılımcısı 12 - 15 arası ise Minibüs araç, 16 - 31 arası ise Midibüs araç, 32 üzeri sayılarda Otobüs sınıfı araç hareket etmektedir. 

    * ÇOCUK & BEBEK : Turlarımızda araç kapasitesi üzerii yolcu alınmamaktadır. Tumuzu satın alan 3 yaşından büyük tüm misafirlerimiz için koltuk tahsis edilmektedir. 0 - 2 Yaş grubu Bebekler turumuza ücretsiz ve koltuk almadan Anne kucağında seyahat edecek şekilde katılmaktadır.

    * ARAÇ YERLEŞİM PLANI : Tur araçlarımızda Rezervasyon ve Ödeme sırasına göre yerleşim planı yapılmaktadır. Ön koltuklarda oturmak isteyen misafirlerimmiz fark ödemesi yaparak bu koltukları satın alabilirler. Günübirlik Turlarda 1-2-3-4 nolu koltuklar için 30 TL, 5-6-7-8 nolu koltuklar için 20 TL ücret alınmaktadır. Diğer koltuklara ait araç yerleşimi katılımcı sayısı göz önüne alınarak otomatik yapılır. Hiçbir surette Koltuk numarası garantisi verilmemektedir. Tüm misafirlerimiz hazırlanmış araç yerleşim planına uymakla yükümlüdür.

     * PROMOSYON + KADEMELİ FİYATLI TURLARDA ARAÇ YERLEŞİMİ : Belirli kontenjanlarla belirlenmiş, Kademeli artış gösteren Fiyat uygulanan Promosyon Turlarımızda yerleşim planında satın alınan ücrete göre yerleşim yapılır. Aracın ön bölümünden başlanılara, En yüksek fiyattan satın alan yolculardan, en düşük fiyatla satın alan yolculara doğru araç yerleşim planı hazırlanmaktadır. 

     * TUR PLANI SEYRİ : Tüm misafirlerimiz tur akış planına ve zamanlamalara riayet etmekle yükümlüdür. Tur programında gezilecek yerlerdeki süreler değişmemek şartıyla Rehber ve Acente tur programının gidişatı ve gezilecek yerlerin sıralamasını değiştirme hakkını tur boyunca saklı tutar. Tur grubunun tasarlanmış planın olağan akışından daha yavaş hareket etmesi, zamanlamalara riayet edilmemesi nedeniyle ziyaret edilemeyen yerler olması halinde misafirlerimizin herhangi bir tazminat hakkı yoktur. Tur esnasında Mücbir Sebep olarak adlandırılan; güzergah üzerinde yolun kapanması, kaza halleri, arıza halleri, gezi noktasında restorasyon çalışması, güvenlik nedeniyle giriş kısıtlaması, olumsuz hava koşulları vs. gibi durumlar oluşması durumlarında plan üzerinde yaşanabilecek aksamalardan acentemiz sorumlu tutulamaz.


    İptal Şartları

    Turlarımızda uygulanan iptal kurallarını ''iptal şartları'' başlığı bulunan bölümden detaylıca inceleyebilirsiniz. * Tüm katılımcılarımız Tur Programını, Ücrete Dahil olan - olmayan hizmetleri, uyarı ve önemli mesajları, genel kuralları, iptal şartlarını okumuş ve kabul etmiş olarak zamanında rezervasyonlarını yapmak ile yükümlüdürler.

    https://www.bizcetatil.com/tur-65-endulus-turu-4gece5gun.html
    Bizce Tatil
    Büyükşehir Mah. Başak Sokak Atrium Alişveriş Merkezi Büro Katları No:2 Kat:3 Daire:108 Beylikdüzü / İstanbul
    0212 587 2200


    Bu çıktı 25.04.2024 17:04 tarihinde verilmiştir. Bizce Tatil tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.