Uçaklı Butik Elazığ Tunceli Malatya Turu (2Gece 3Gün) Tur Programı

İSTANBUL'DAN UÇAKLI BUTİK
ELAZIĞ - TUNCELİ - MALATYA TURU

2 GECE 3 GÜN - Kültür, Doğa ve Gastronomi Şöleni 

Baştan Sona Keyif verici bir tur...

Kalkış Yerleri: İstanbuldan Sabah hareket.
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Elazığ Uçuşu, Harput - Harput Kalesi - Ulu Camii - Harput Konakları - Meryemana Kilisesi - Eskibağlar (Sivrice) - Hazar Gölü - Elazığ - Kapalı çarşı - Bakırcılar Çarşısı

Sabah 06:00 `da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında buluşmamızın ardından Pegasus havayolları 06:55 İstanbul-Elazığ uçuşu (veya İstanbul Havalimanından Türk Havayolları 06:30  İstanbul-Elazığ uçuşu ile) saat 08:40 `da Elazığ havalimanına ulaşarak, aracımızda yerlerimizi alarak gezimize başlıyoruz.  Adının 1800`lü yıllarda yeniden kurulduğu yerde başta bulunan padişah Abdülaziz`e atfen El-Aziz`den veya Atatürk tarafından verilmiş olan, tahıl ambarı bolluk ve bereket anlamına gelen "El`azık"dan geldiği rivayet olan Elazığ'da antik dönemden günümüze ilk yerleşimlerin yaşandığı Harput`a doğru yol alıyoruz. Şehrin ilk kurulduğu ve uzun yıllar merkezi konumunda ki bu tarihi yerde, Harput Kalesi, Ulu Camii, Harput Konakları, Meryemana Kilisesi  panoramik olarak görülüyor ve verilen serbest zaman sonrası öğle yemeğimizi alıyoruz. Takiben Eskibağlar`a (Sivrice`ye) gidiyor ve üzümün tarihini dinliyoruz. Denizden 1250 metre yüksekliğe sahip, derinliği 200-250 metre arasında değişen Hazar Gölü diğer gezi mekanımız. Hazarbaba Dağı panoraması eşliğinde yapılacak turumuzu tamamlamamızı takiben Elazığ merkeze gidiyoruz. Kapalı Çarşı, Bakırcılar Çarşısı ve yöresel ürünlerin tadımlarının da yapılacağı gezimiz serbest zamanla son buluyor. Akşam saatlerinde otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 



2 Gün: Elazığ - Keban barajı - Pertek - Pertek Kalesi - Sağman Kalesi- Sağman Camii - Ovacık - Munzur Gözeleri - Munzur - Tunceli - Cem Evi

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası hareket. Bugün gözümüz ufuk çizgisini arayacak. Keban baraj sularının çevrelediği Pertek Kalesi manzarası eşliğinde feribot ile Pertek`e geçiyoruz. Devamında, Sağman Kalesi (Derun-i Hisar) ve Sağman Cami (Salih Bey Cami) uçsuz bucaksız doğada ki iki ayrı tepede bir birine yaren arkadaşlar gibi bizi karşılıyor. Fotoğraf karelerinin yetmeyeceği manzarayı zorlukla bırakıp yolumuza devam ediyoruz. Son yıllarda adını kooperatifçiliğin doğuda yükselen yıldızı olarak duyuran ve tabii ki Gözeleri ile ünlü Ovacık diğer durağımız. Merkezinde yöresel ürünleri tanıdıktan sonra Munzur Gözeleri`ne gidiyoruz. Efsaneye göre hacca giden ağasına götürdüğü helvadan dolayı ermiş sayılan Munzur isimli çobanın, eli öpülmek istenince kaçarken elinde tuttuğu kovadaki sütün dökülmesiyle ortaya çıkan Munzur Gözeleri, yıllardır inananlar tarafından ziyaretçi akınına uğruyor. Bizde efsaneyi yaşamak için gözeleri ziyaret edeceğiz. Takiben Munzur Vadisi tarihe mal olmuş anılarıyla bize Tunceli`ye kadar eşlik edecek. Yolda Ana Fatma Ziyaretini de görerek ulaşacağımız Tunceli merkezde verilen serbest zamanı Cem Evi ziyareti takip edecek. Eski adıyla Dersim olan kentten akşam saatlerinde otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği otelimizde.

 



3 Gün: Elazığ - Malatya - Kervansaray - Ulu Camii - Battalgazi ( Eski Malatya) - Aslan Tepe Höyüğü - Beşkonaklar Etnografya Müzesi - Eski Malatya Evleri - Fotoğraf Makinası Müzesi - Malatya İstanbul Uçuşu

Otelde aldığımız kahvaltıyı takiben Malatya`ya doğru yola çıkıyoruz. IV. Murat`ın silahtarı Bosnalı Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış Kervansarayı, dört eyvanlı plan ile İran`daki Büyük Selçuklu camilerinin Anadolu`daki ilk ve tek örneği olan Ulu Camii, Ertunan (Poyraz) Konağı başta olmak kaydı ile Battalgazi (Eski Malatya) ilçesi ilk gezi mekanımız. Ardından Aslan Tepe Höyüğü'nü ziyaret ediyoruz.  Devamında Malatya merkeze dönüyoruz. Beş Konaklar Etnoğrafya Müzesi, Eski Malatya Evleri, dünyanın üçüncü Asya ve Avrupa`nın en büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi gezileri ve panoramik şehir turumuzu Şire Pazarında vereceğimiz alış-veriş molası ile bitiriyoruz. Takiben Malatya havalimanına geçiyor ve 21:00 Pegasus Havayolları uçuşu ile Sabiha Gökçen H.L. İstanbul'a ( veya 23:15 Türk Havayolları ile İstanbul Havalimanı varış 01:30 ) uçuyoruz. 22:55 de İstanbul Sabiha Gökçen havalimanına ulaşmamızın ardından yeni bir gezide buluşmak üzere ayrılıyoruz.
 

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih Seçenekler İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. Çocuk2. ÇocukTaksitler
09.08.20244* Şehir Otelleri14.900,00 TL16.500,00 TL 14.900,00 TL--Taksitler »
18.10.20244* Şehir Otelleri14.900,00 TL15.500,00 TL 14.900,00 TL--Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İstanbul-Elazığ Gidiş Uçak biletleri
  • Malatya-İstanbul Dönüş Uçak biletleri 
  • Bölgede özel tur araçları ile ulaşım
  • 2 gece yarım pansiyon konaklama
  • 2 Sabah kahvaltısı
  • 2 Akşam yemeği
  • Programda belirtilen geziler
  • Rehberlik hizmetleri
  • Seyahat Güvence Poliçesi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Öğle yemekleri
  • Yemeklerde alınacak içecekler


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Havalimanı (06:30)
  • Sabiha Gökçen Havalimanı (06:30)
Notlar

* SATIŞ & REZERVASYON : Satışa açık tüm turlarımıza BizceTatil.com internet adresimizden online olarak yada ofisimizi 0212 587 22 00 numaralı hattından arayarak REZERVASYON Yapabilirsiniz. Tur ödemesi, sadece Kesin Harekete geçmiş turlar için talep edilmektedir. Bu nedenle Rezervasyon ve ödeme işlemini birlikte gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, Ofisimizden Turun kesin hareketli olup olmadığını sorgulamanızı rica ederiz.

 * İLETİŞİM : Ofisimiz hafta içi 09:00 - 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Mesai Saatleri dışında 0541 512 44 41 veya 0532 562 08 09 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz.

 * KESİN HAREKET & KİŞİ SAYISI : Konaklamalı Turlarımızda katılımcı sayısı en az 15 olmalıdır. Bu sayı üzerinde rezervasyon alan turlar Kesin harekete alınır. Ödeme sürecinde Turda yeter sayının altına düşülmesi halinde Acentemiz (en geç ) 3 gün kala turu iptal edebilir.

 * TUR ARACI : Tur katılımcısı 12 - 15 arası ise Minibüs araç, 16 - 31 arası ise Midibüs araç, 32 üzeri sayılarda Otobüs sınıfı araç hareket etmektedir.

 * ÇOCUK & BEBEK : Turlarımızda araç kapasitesi üzerii yolcu alınmamaktadır. Tumuzu satın alan 3 yaşından büyük tüm misafirlerimiz için koltuk tahsis edilmektedir. 0 - 2 Yaş grubu Bebekler turumuza ücretsiz ve koltuk almadan Anne kucağında seyahat edecek şekilde katılmaktadır.

 * ARAÇ YERLEŞİM PLANI : Tur araçlarımızda Rezervasyon ve Ödeme sırasına göre yerleşim planı yapılmaktadır. Ön koltuklarda oturmak isteyen misafirlerimmiz fark ödemesi yaparak bu koltukları satın alabilirler. Günübirlik Turlarda 1-2-3-4 nolu koltuklar için 30 TL, 5-6-7-8 nolu koltuklar için 20 TL ücret alınmaktadır. Diğer koltuklara ait araç yerleşimi katılımcı sayısı göz önüne alınarak otomatik yapılır. Hiçbir surette Koltuk numarası garantisi verilmemektedir. Tüm misafirlerimiz hazırlanmış araç yerleşim planına uymakla yükümlüdür.

 * PROMOSYON + KADEMELİ FİYATLI TURLARDA ARAÇ YERLEŞİMİ : Belirli kontenjanlarla belirlenmiş, Kademeli artış gösteren Fiyat uygulanan Promosyon Turlarımızda yerleşim planında satın alınan ücrete göre yerleşim yapılır. Aracın ön bölümünden başlanılara, En yüksek fiyattan satın alan yolculardan, en düşük fiyatla satın alan yolculara doğru araç yerleşim planı hazırlanmaktadır.

 * KONAKLAMA OTELLERİ : Tur planları rezervasyon aşamasında konaklama yapılacak oteller ''Ve Benzeri'' olarak belirtilmiştir. Belirtilen Otel veya bu otele denk başkaca otellerde konaklama yapılacağı anlamına gelmektedir. Tur satışı tamamlandığında tur hareketinden 3 gün önce Kesin Konaklama yapılacak otel bilgileri misafirlerimize iletilir. Rezervasyon otellerinde Otelin kapasitesi üzerinde rezervasyon alması ''Short'' halleri mücbir sebep olarak değerlendirilir ve acenta zorunlu nedenle belirlenmiş konaklama otelinde değişiklik yapabilir. Bu nedenle Acentamız tur süresince konaklama otellerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

 * HAVAYOLU / TREN / GEMİ SEYAHATİ ULAŞIMLARI : Bizce Tatil Tur planları içerisinde, Acentanın kendi sağladığı kara ulaşımları haricinde başka seyahat şirketleri tarafından sağlanan hava- deniz - demiryolu - kara ulaşımları ve bu taşıcıya ait bilet içeren seyahatler bulunabilir. Bu gibi ulaşımlarda ilgili taşıyıcının Bilet ve Taşıma kuralları geçerlidir. Taşıyıcı şirketten kaynaklanan rotar, gecikme, iptal, overbook hallerinden acentamız sorumlu tutulamaz. Misafirlerimizin bu gibi taşıyıcıların sefer başlangıçlarına gecikmesi, seferi kaçırması hallerinde uğrayacağı maddi manevi zararı acentamız kabul etmemektedir. Tur planında bu başlıkta belirtilmiş türden biletli bir seyahat bulunuyorsa, Acentamızın bu ulaşım aracına ait misafir adına düzenlenmiş bilet temin etmekten başka bir sorumuluğunun bulunmadığını turu satan alan misafirimiz peşinen kabul eder. 

 * TUR PLANI SEYRİ : Tüm misafirlerimiz tur akış planına ve zamanlamalara riayet etmekle yükümlüdür. Tur programında gezilecek yerlerdeki süreler değişmemek şartıyla Rehber ve Acente tur programının gidişatı ve gezilecek yerlerin sıralamasını değiştirme hakkını tur boyunca saklı tutar. Tur grubunun tasarlanmış planın olağan akışından daha yavaş hareket etmesi, zamanlamalara riayet edilmemesi nedeniyle ziyaret edilemeyen yerler olması halinde misafirlerimizin herhangi bir tazminat hakkı yoktur. Tur esnasında Mücbir Sebep olarak adlandırılan; güzergah üzerinde yolun kapanması, kaza halleri, arıza halleri, gezi noktasında restorasyon çalışması, güvenlik nedeniyle giriş kısıtlaması, olumsuz hava koşulları vs. gibi durumlar oluşması durumlarında plan üzerinde yaşanabilecek aksamalardan acentemiz sorumlu tutulamaz.


İptal Şartları

Turlarımızda uygulanan iptal kurallarını ''iptal şartları'' başlığı bulunan bölümden detaylıca inceleyebilirsiniz. * Tüm katılımcılarımız Tur Programını, Ücrete Dahil olan - olmayan hizmetleri, uyarı ve önemli mesajları, genel kuralları, iptal şartlarını okumuş ve kabul etmiş olarak zamanında rezervasyonlarını yapmak ile yükümlüdürler.

https://www.bizcetatil.com/ucakli-butik-elazig-tunceli-malatya-turu
Bizce Tatil
Büyükşehir Mah. Başak Sokak Atrium Alişveriş Merkezi Büro Katları No:2 Kat:3 Daire:108 Beylikdüzü / İstanbul
0212 587 2200


Bu çıktı 18.04.2024 07:45 tarihinde verilmiştir. Bizce Tatil tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.